Tom – Ton, een leuk partijtje

Door Tom Fürstenberg

Net terug van vakantie in het zonnige zuiden en goed uitgerust. Ik had er zin in! Leuk dat ik tegen Ton moest. We spelen altijd wel leuke partijtjes.

Een paard cadeau

Door David Bruggeman

Een lekker drukke clubavond, met boeiende partijen op twaalf borden. Nog lang geen sinterklaas: in veel partijen ging de strijd op en neer en geloofden veel spelers, zoals het hoort in de overwinning, of kerende kansen. Een clubavond met extra goede vibe door het meespelen van drie nieuwe leden, Lorenzo Montin, Arend van der Weijden en Bent Schleipfenbauer.

 

In mijn partij leek sinterklaas toch een zomers uitje naar Rosmalen te hebben geboekt. Na een goed opgebouwde koningsaanval in het middenspel leek een vol punt een kwestie van tijd. Maar toen begon het aarzelen, zocht ik m’n heil in een gewonnen eindspel, mits goed gespeeld. En toen sloeg, toen de meeste spelers al naar huis waren, het noodlot? het late uur? gebrek aan concentratie? toe en gaf ik, pardoes de winst uit handen in de vorm van een paard cadeau aan Dick. Het moet gezegd: Dick had hardnekkig verdedigd en remise was nadrukkelijk een mogelijke uitkomst geworden.

Het was, laat ik het positief duiden, weer een leerzame avond.